Bereiding Crème cru
- Verwarm het suikerwater samen met de glucose.
- Los de gelatine op in het mengsel.
- Meng de massa met het bietensap.
- Voeg de Tomasu Sojasaus en het citroensap naar smaak toe.
- erdeel de massa over twee Pacojet- of Frix-Air-bekers.
- Bevries tot -18°C en draai tweemaal om tot ijs.
Bereiding gemarineerde biet
- Kook de bieten in gezouten water tot ze gaar zijn en laat ze onmiddellijk afkoelen.
- Schil de rode biet en snijd ze in de gewenste vorm (of snij ze fijn uit).
- Maak een vinaigrette van de olijfolie, Tomasu Sojasaus, frambozenazijn, zout en peper.
- Pers de knoflook en laat deze in de vinaigrette trekken.
- Voeg de rode biet toe, laat de rode biet een paar uur in de koelkast marineren.
Bereiding biet en Tomasu siroop
- Pers de bieten uit, breng aan de kook en laat tot ongeveer de helft inkoken.
- Voeg de Tomasu Zoete Sojasaus toe.
- Kook in met de steranijs tot een dikke siroop.
- Pas op! De siroop lijkt warm dunner dan koud.
Bereiding zwarte knoflook chips
- Kook de aardappel samen met de zwarte knoflook tot hij gaar is.
- Meng met kookvocht tot een gladde, slijmerige massa ontstaat.
- Verdeel deze massa dun op siliconenmatten.
- Droog voor enkele uren bij 90°C.
- Als de aardappel droog is, bestrijk hem dan onmiddellijk met een dun laagje olijfolie
- De aardappel wordt nu transparant.
- Droog tot de chips goed zijn. (droog)
Opdienen
Schep een lepel crème cru in het midden van een geschikt bord. Leg de gemarineerde rode biet erop. Trek het ijs met een lepel in vorm en leg het erop. Dresseer de bietensiroop ernaast. Leg de zwarte knoflookchips erop en het gerecht is klaar om te serveren.